Още няколко задачи

Онзи ден чух една прогноза, че е реалистично новото правителство да встъпи в длъжност около 20-ти ноември. Което означава още поне месец работа за служебния кабинет. Какво ще правя в това време?

a2

Имам 5 приоритета за този период:

1. Съвместно с Лудогорец да поставим рекорд по посещаемост в Младежката Шампионска лига още на мача срещу Базел идната седмица. Поставили сме си цел от 8000 посетители, при положение, че досегашния рекорд е малко над 7000 от предното издание на надпреварата. Работим активно и десетки столични училища вече са заявили присъствие.

Защо това е важно?

Искаме децата да се запалят по футбола и да спортуват. Искаме София да усети Шампионската лига. Знаем, че мачът между мъжките отбори е твърде късно за по-малките ученици, а младежката лига е отлична алтернатива.

uefa-logo

2. На 5 декември е световният ден на доброволчеството. Готвим нещо специално за тогава, макар да сме наясно, че то ще бъде довършено от хората, които ще ни заменят другия месец. Ще се постараем да им оставим почти завършен проект.

Защо това е важно?

Тази година доброволците направиха много. Не само покрай бедствията във Варна, Добрич, Мизия и т.н. Темата е изключително актуална, а сферите в които доброволчеството се развива са много. Искаме да насърчим повече млади ( и не само млади) българи да бъдат доброволци и да увеличават социалния капитал на нацията.

baku

3. Ще пътувам до Баку, защото там ще се проведе Първият глобален форум за младежки политики. Има няколко важни задачи за това посещение и вярвам, че ще бъде ползотворна визита.

Защо това е важно?

Най-малкото, защото Варна е финалист за Младежка столица на Европа и трябва да бъде ясно, че правителството на България (макар и служебно) безрезервно подкрепя кандидатурата й.

4. Кандидатурата на Варна за Младежка столица на Европа

От 2 месеца се опитвам да помогна на Варна, дали има резултат ще се разбере в средата на ноември. Замислили сме няколко инициативи в следващите 4 седмици и много искам да помогнем.

Защо това е важно?

За България ще бъде престижно да докаже, че развива своите младежки политики и иска да напредва в тази сфера. Варна е най-добрият град у нас в това отношение и сме длъжни да го подкрепим. Надявам се и дрги градове да се заразят от примера им.

varna2017
5. Искам да се срещна с възможно най-много работещи младежки организации, които по една или друга причина до сега не са общували с Министерството. Официално каня всички, които смятат, че имаме какво да обсъдим да ми пишат и да преценим най-ефективния формат на срещата.

Като фен, а не толкова като заместник министър ще стискам палци на Цвети Пиронкова по време на Турнира на шампионките в София и на Григор Димитров в заключителните срещи за сезона. На 15 ноември идва часът за голямата битка на Кубрат Пулев срещу Кличко. Ще подкрепя поне в един мач баскетболния Левски в Адриатическата лига, както и волейболния Марек в Шампионската лига. Разбира се футболният Лудогорец ще бъде в центъра на вниманието, а също така Отборът на надеждата, който представя България на Световното по футбол за бездомни в Чили.

Тук е и отчетът за предните два месеца

2 thoughts on “Още няколко задачи

  1. Pingback: Капачки в действие – ММС | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Среща с азербайджански студенти изучаващи български език | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>