Бъдете позитивни!

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици. Откровени лъжи, като днешното обвинение на една добре облечена госпожа, че на фестивала “Усмивката” във Враца съм прередил нея и детето й на атракционното влакче.

usmivkata-vratsa

 

Всеки, който ме познава знае моето отношение към децата. Абсурдно е! Аз самият чаках 2 часа със семейството си за да зарадвам детето си! Освен кмет съм преди всичко баща и не мога да подмина подобни атаки срещу най-близките ми хора.

Нормално е, когато някой работи да прави и грешки. И днес имаше пропуски в организацията на чудесния ни детски празник. Точно това ме накара да сляза от атракционното влакче и да се опитам да помогна на шофьора. Не да го инструктирам, още по-малко пък да определям кой да се качи. Имаше огромен интерес, както към всяко нещо, което е ново, хубаво и очаквано. Няма как всеки да се качи първи.

usmivkata-fest-vratsa

Въпреки усилията, които и днес положихме да зарадваме децата на Враца, се оказва, че все ще има недоволни. Една малка група вечно мрънкащи, обиждащи и разбиращи от всичко псевдо общественици. Изглежда изпитват удоволствие да опорочат всяко добро начинание, което започваме във Враца. Те ненавиждат последователността, свежите идеи и добронамереното отношение.

Това са същите онези, които са толкова нетърпеливи като шофьори и свиркат нервно на пресичащите пешеходци. Те не обичт да дават предимство. Когато са на работното си място са болезнено отегчени, а като клиенти са най-капризните в магазина. Това са онези, които вечно казват, че всичко е скапано, гнило и че те биха го направили по-добре. Но така и не го правят. Предпочитат да обвиняват за неуспехите на децата си учителите, за бедността – държавата, за кривото си настроение – времето, а за всичко останало – кмета :)

Искам да им кажа за пореден път, че ще продължим да създаваме нови инициативи и прояви. Продължаваме да работим и дори да ги разочаровам с моя екип ставаме все по-добри.

Бъдете позитивни! Детският ни фестивал не случайно се нарича УСМИВКАТА!

7 thoughts on “Бъдете позитивни!

  1. Браво на кмета ! Враца грее, както никога до сега, аз лично, не съм я виждала ! :) Само напред и никакво внимание на подобни абсурдни обвинения и изказвания !

  2. Всичко беше прекрасно!
    Благодаря, че направихте децата ни щастливи днес!

  3. Чудесна инициатива на млад и амбициозен човек! Недоволните са просто феновете на Н. Иванов. Това могат-това правят, циклят на едно място, че отрочетата им не са се качили, сякаш ние сме паланка, а не областен град! А ако се бяха юрнали и наранили децата, пак г-н Каменов щеше да е крив. Иска се и някакво елементарно възпитание и минимум съобразяване. Но не би.

  4. Господин Кмете! Аз за първи път виждам моя град винаги усмихнат. Тишината в него отстъпи място на постоянни инициативи-фестивали, концерти, празници, фолклорни събития, музикални тестове. Никога във Враца не е имало толкова много събития, добре подбрани, без кич и масова долнопробна култура… Така че дерзайте и не се внимавайте от недобронамерени и не добре премерени приказки. Некадърните имат само една способност-да се оплакват, да опорочават всичко, защото те са неспособни да направят нещо добро и полезно-те просто нищо не могат и цял живот живеят в нечия сянка! Онези, които като мен виждат и усилията Ви, и резултата от тях, ще ги оценят. С уважение: Л. Пенева, учител

  5. Браво,много точно написано!Наистина трябва да бъдем малко по позитивни!

  6. Прекрасна инициатива и много добра организация! Най-хубавото е, че децата със своето творчество и безброй усмивки сътвориха истински празник във Враца!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>