Доза реализъм от премиера Бойко Борисов във Враца

Посещението на премиера Бойко Борисов във Враца дойде тъкмо на време. Зная, че за симпатизантите на ГЕРБ бе много притеснително, че Борисов от години не беше посещавал града ни. От своя страна пък политическите ни опоненти ползваха този факт като най-агресивен аргумент срещу нас. Едва ли не ГЕРБ се е отказала от Враца. Е, очевидно не е така!

bkv2

Не търсете знаци или скрити послания в тази визита. Тя е продиктувана от това, че в града ни се случва нещо. Работата по възстановяването на E79, стартирането на ремонта на пътя за Леденика и т.н. Това посещени казва единствено, че във Враца нещо започва да се променя през последните месеци. Работи се!

Съвсем в реда на нещата медиите попитаха Борисов кои ще са следващите големи проекти във Враца, които държавата ще подкрепи. Отговорът не се хареса на мнозина – особено на гореспоменатите политически опоненти. Докато не си приключим Водния цикъл няма как да очакваме нови грандиозни инвестиции.

bkv3

130 милиона лева е внушителна сума и безотговорното и некадърно управление на този проект през годините е най-тежкият товар, който Общината трябва да носи. Докато не го завършим, качеството на живот тук няма как да се промени чувствително. Това не е причина да спрем да работим по всички останали проекти, да не градим партньорство с различни институции или да не търсим решения за всички наболели проблеми. Ще го правим, но сме длъжни да бъдем реалисти. Ще започнем да живеем по-добре едва след като се справим с батака във Водния цикъл.

2 thoughts on “Доза реализъм от премиера Бойко Борисов във Враца

  1. Имате възможност да потърсите отговорните за батака, който загрози Враца и понижи самочувствието на врачани.

  2. Не, уважаеми приятелю Веско, той кметът Калин Каменов няма да потърси отговорност от никой, защото на 1-ви и 2-ри юни бях жив свидетел, как се разходват обществени средства. “Асфалтираха” меко казано една затворена пресечка на ул.Кл.Охридски с една допотопна техника на софийската Райкомерс??? с трима работници, които изкъртиха една криволичеща пътечка по уличката.Отдясно си стояха необезпокоявани всички паркирани от вечерта коли. През двата дни, почивни за някои от Враца те не дадоха покой поне на живущите на две улици. Без предупреждение, без да използват вода и обезпрашаваща технология, трима юнаци без всякаква квалификация замърсиха въздуха и два дни безпокоиха живущите с ръчната си допотопна техника.Да, това е уличката от едната страна на детската градина, която вие открихте с фанфари.Ако кажете, колко струва ” асфалтиране” на зиг-зак пътечката на тази уличка, ще ви бъда много благодарна, така или иначе аз ще науча. Пак през юни асфалтираха и няколко кв. метри от ул.Кл.Охридски.Питам се, кой проектира тези безумни ремонти.От миналата година до сега по два пъти се асфалтира част от пътя ( не знам името на булеварда), който минава от подлеза на гарата към комплекса при така наречените магазини нон-стоп.Защо? Също като АЕЦ Козлодуй, непрекъснато обявяват едни ремонти и смяна на горивата и едни големи суми, които ремонти били за пет години напред, а после се забравя и се обявяват същите ремонти, за същите пари и……няма свършване.Всичко това го видях и документирах със собствените си очи, идвайки през два, три дни във Враца.А, като видях снимките на Бойко и Лилето по-нагоре направо ми стана ясно без да чета за какви злоупотреби с водния цикъл е имало и сега има.Дали е БСП, или Герб няма значение.Където се появят физиономите на тези двамата става въпрос за големи далавери и големи пари.Та затова казвам уважаеми г-н Ангелов, че няма гарван, гарвану око да извади!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>