Отбор на надеждата – сезон 3

Днес изпратихме Отбора на надеждата или както се казва официално – националния отбор на България по футбол за бездомни на световно първенство в Чили. Това е третото участие на наши младежи в неравностойно положение, като всяка година тимът е съставен от различни момчета, израснали в социалните институции.

mondial2

Този футбол не цели медали и класиране, а по-скоро за реална интеграция в обществото. Разбира се всяка победа има своята стойност – дава увереност и е реална оценка за положения труд. А момчетата определено са се потрудили достатъчно, уверен е треньорът им Младен Христов.

Познавам някой от националите вече повече от 3 години. Водил съм ги на първите им състезания зад граница, следя развитието им – не толкова като футболисти, а като хора. И разбира се съм много доволен, че треньорът ги хвали – че са дисциплинирани, трудолюбиви и най-вече нахъсани за успехи. И всичко това без да имат скъпи коли, силиконови приятелки и безброй претенции…

Що се отнася до целия проект “Отбор на надеждата” – убеден, съм че мениджърът му Виктор Кирков и неговия екип са на прав път, залагайки на социална интеграция чрез спорт. За сега дават път в живота на деца от институциите, сигурен съм, че до няколко години ще започнат да вадят и професионални футболисти от гетата.

Успехът е постижим само тогава, когато работиш на терен. Отборът на надеждата тръгна към терените на Чили, но по-важната му функция ще е да се върне на игрищата в Факултета, Филиповци и стотиците места, където спортът е една от малкото възможности за децата да “влязат в правия път” :)

 

3 thoughts on “Отбор на надеждата – сезон 3

  1. Pingback: Осиновяванията – за децата и комисионните | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Още задачи | Блогът на Калин Каменов

  3. Pingback: Ентусиазъм, който трябва да вдъхновява | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>