КАКВО ВЪРНАХМЕ НА ВРАЧАНИ ЗА ТЕЗИ 4 ГОДИНИ?

Честно казано общият девиз на опонентите ми е глупав! Да върнем Враца на врачани звучи като написано в някоя соц канцелария в края на 40-те години на миналия век. Не мога да разбера къде според тях е отишла Враца, та се налага сега местните юнаци да я връщат? Защо е това назадничаво мислене? Всички вървят напред, те искат да се връщат?

amov

Всъщност знам, че зад този девиз стоят група бизнесмени от сенчестата икономика, които страдат. Страдат, че въведохме правила и искаме те да се спазват. Страдат, че вече не са местните феодали, които бяха до преди 4 години и не могат да правят каквото си искат. Страдат, че пространството около площад “Христо Ботев” стана пешеходна зона, страдат, че се борим с трафика на камиони в града по новоасфалтираните булеварди, страдат, че трябва да плащат данъци и такси, които доскоро избягваха. Някои дори страдат, че спряхме движението на коне и каруци в града и Враца е единственият областен център в България, където има пълен успех над тези номадски традиции.

Да, вярно е че в екипа ми има хора, които не са родени във Враца. Но тези момичета и момчета направиха толкова за Враца само за 4 години, колкото никой от опонентите ми не е направил за цялата си политическа кариера във Враца. Работят тук, защото са професионалисти и имат кауза. Трябва да уважаваме хората, които работят за нашия град.

kk-cover

Какво върнахме на Враца и врачани през изминалите години?

  • Върнахме на Враца 50 километра асфалтирани улици. Някои от тях не бяха поправяни от 70-те години на XX век
  • Върнахме на Враца и врачани минимум 2500 работни места
  • Върнахме на врачани нормален градски транспорт с чисто нови автобуси и спечелен проект за нови тролейбуси и електробуси
  • Върнахме на врачани Ботев Враца в А група
  • Върнахме на Враца самочувствието да е домакин на огромни събития, популярни в цялата страна като фестивала Леденика и обновения Панаир
  • Върнахме на врачани красивата и модернизирана градска среда и обновена образователна инфраструктура

Смятам, че посланието ми е ясно. Но ще използвам и една футболна метафора. Хубаво и дори красиво звучи в Ботев Враца да играят само врачани. Но на този етап с отбор от врачани нито можем да влезем, още по-малко да се задържим в елита. В целия свят има борба за таланти, специалисти и качествени кадри. Ако искаме Враца да е в А група – трябва да имаме добри кадри. Краси Костов, Валери Домовчийски, Божинов или Пепи Атанасов врачани ли са? Но ние ги обичаме, защото дават всичко от себе си за нашия град и нашия отбор. Няма никакво знaчение кой къде е роден, а как си върши работата и колко е полезен за Враца!

botevvratsa2cup

С това “Да върнем Враца на врачани” опонените ми всъщност казват – върнете ни привилегиите! Те искат да вървим назад. Да се върнем във времето на проваления воден цикъл, разбитите улици, чалгаджийския панаир. Да се върнем във В група!

Аз искам Враца да продължи да върви напред!
Това зависи от всеки един от нас на 27 октомври
Ние сме Враца!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>