Капачки в действие – ММС

Бях обещал да проведа срещи с НПО, които по една или друга причина до сега не са работили с Министерството на младежта и спорта. Първата група от десетина активни организации откликнаха веднага на поканата и още в четвъртък гостуваха в кабинета ми.

kalin-kamenov-ngo

Разказаха кой с какво се занимава и какви амбиции има. Избягваха да говорят за проблеми, защото призванието им е да ги решават,а не да натоварват другите с тях. Уникални хора, които смело мога да заявя са двигателя на обществото ни. Не само те разбира се, но те и хора като тях.

kalin-kamenov-kapachki

Ива Колева, която повечето вероятно познавате от кампанията “Капачки в действие”, ни донесе няколко стикера и ние веднага се включихме в инициативата. Изненадан съм, че толкова много институции са се включили от доста време, а в ММС събирането на капачки за добра кауза навлиза едва сега. Вчера сложих първото кошче пред моя кабинет и очаквам до края на другата седмица и други колеги да последват примера ми. Стикерите са в моя кабинет.

Пролетта ще посетя село Гудевица, където “Бъдеще сега” правят чудни обучения чрез преживяване. И Хлебните къщи и SOS BALKAN BIKE TOUR, и междупоколенческият диалог на БИТИЕ, и Асоциация дебати, Еволюция таланти…Алиансът за работа с доброволци на Вера Кирова. Все каузи и проекти, които заслужават подкрепа. Надявам се да станат дългосрочни наши партньори и да направим много смислени неща за младите хора в България.

2 thoughts on “Капачки в действие – ММС

  1. Pingback: Капачки от акцията в ММС | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Младежка подкрепа за Варна от Баку | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>