Да отбележим заедно 3 март във Враца

Преди две години с колегите от Министерството на младежта и спорта поставихме началото на серия интерактивни уроци по история по повод 3-ти март. Идеята бе да накараме децата да усетят националния празник, вместо да остават с мързеливото впечатлението за пореден почивен ден. С помощта на артисти от Народния театър обиколихме няколко столични училища и ефектът бе невероятен.

zn1

През миналата година вече като кмет на Враца развих инициативата и освен патриотични уроци, подарихме на децата от 1 до 4 клас във врачанските училища национални трибагреници.

Тази година отново зарадвахме първолаците, като вече свои лични знамена си имат и техните каки и батковци от 6 до 8 клас. Заедно с колегите от моя екип в Община Враца обиколихме всички училища и лично подарихме знаме на всяко дете. Над 4000 нови трикольора ще се веят в града ни за празника.

zn2

На 3 март миналата година се получи едно от най-масовите и приятни чествания на 3 март във Враца. Откакто се помня за пръв път имаше толкова хора на площада. Много от тях бяха семейства с деца. Имаше настроение.

Тази година се надявам на още по-голяма активност и да изпълним докрай площад “Христо Ботев”. Освен учениците, които ще дойдат организирано, се надявам и техните родители да се присъединят още по-масово.

zn3

Националният празник е ден, в който е хубаво да се съберем и заедно да отдадем почит на героите, които са донесли свободата ни. Няма да отегчаваме с излишни слова и пищни церемонии. Важното е да бъдем заедно с трибагреник в ръка.

Призовавам врачани да се присъединят към празника в петък, 3 март от 10:30 на площад “Христо Ботев”. Вземете си знамената, ако нямате – може да получите от колегите ми на място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>