Бойко Борисов за бъдещето на Враца

Работни места във Враца – това е нещото, за което най-горещо се боря през последните месеци. Визитата на Бойко Борисов в града ни днес имаше за цел именно да очертае приоритетите на ГЕРБ за следващите няколко години и да ги обвърже с местните потребности.

2317

Всички разговори и анализи стигат до едно и също заключение. Икономиката на Враца и региона ще се развие осезаемо, едва когато бъде оправен пътят от Ботевград до Видин. Това е глобалната картина. Личното ми убеждение, е че единствено правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов може да реализира този оставащ в сферата на фантастиката десетилетия наред проект. Това са фактите.

Акцентите на ГЕРБ са ясни – подобряване на националната и локална инфраструктурата, което да подобри условията за бизнес и инвестиции в региона. Новото е обсъждането на по-гъвкава данъчна политика за нашия регион и намаляване на административната тежест посредством интегрирани и по-умни услуги от страна на администрацията. Програмата за саниране е успешна и трябва да продължи с още по-високо темпо. Водният цикъл трябва да бъде завършен успешно, въпреки всички подводни камъни и откровени кражби  и злоупотреби през изминалите години.

Доволен съм от срещата с Борисов днес. Залата бе препълнена, той даде положителна оценка на свършеното в града през последната година и пое ангажимент пред стотици хора да ни съдейства за важните неща. Надявам се изборните резултати в края на месеца да ни дадат възможност да продължим да работим заедно по тези приоритети. В противен случай ни очакват години на управленска мъгла и политическо безвремие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>