Ентусиазъм, който трябва да вдъхновява

Една от силните страни на неправителствения сектор е неговата креативност. Можем да добавим и гъвкавост. Но много хора подценяват една не по-малко значима част от тази сфера – умението да мечтае. Към всичко това като добавим последователност и добронамереност се получава едно от онези малки чудеса, за които си струва да говорим когато представяме България по света.team-of-hope-kalin-kamenov

Като става дума за представяне на България по света няма как да не отбележа успешното участие на Отбор на надеждата на Световното първенство по футбол за бездомни в Чили. 12-то място от 42 отбора, положителен баланс и най-важното – млади хора в затруднено положение, които качествено са променили живота и начина си на мислене. По методологиите за оценка на спортните постижения това 12-то място на подобно състезание няма значение за българския спорт. Но социалната му стойност е огромна.

kalin-kamenov-kusi-iv

Връчихме скромни награди на момчетата от отбора, като израз на уважение към положения труд. И както казах по-горе, отново ме впечатлиха със смелостта си да мечтаят.

Мениджърът на отбора Виктор Кирков и екипът му планират да направят нещо много голямо. За целта е нужна малко подкрепа от институциите. Ангажирах се лично да подкрепя каузата им. И силно се надявам, че администрацията няма да се окаже препятствие пред една смела мечта, а ще се зарази от ентусиазма на вдъхновяващите хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>