Спорт за неформално образование

29 младежи от всички краища на Европа се обучават в София по проект на “Асоциация за развитие на българския спорт”. Темата, заради която са се събрали, е как процесът на обучение да става все по-интересен, разнообразен и динамичен. Знанията и уменията да се предават чрез похватите на спорта – упражнения, игри и физическа активност.

kalin-kamenov-arbs

Част от програмата на участниците днес бе да посетят музея на спорта. Сигурен съм, че бяха впечатлени от спортната ни слава и в бъдеще ще обръщат внимание на всеки спортен успех на България. Домакинството на подобни семинари е изключително ценно. От една страна българските неправителствени организации трупат опит и създават имидж на добър партньор в бъдеще. От друга – гостите научават повече за страната и стават позитивни посланици на България по света.

Проектът “Спортни ценности за по-добра Европа” акцентира върху възможността да общуваме чрез спорт. В рамките на една седмица младежите преминават през много тренинги, обучения и дискусии. Преминалите през курса ще имат възможност да придават добавена стойност на неформалното обучение. Всеки от тях се занимава със спорт, учи или вече практикува треньорската професия и работи ангажирано с деца.

One thought on “Спорт за неформално образование

  1. Pingback: Стела Енева – за вдъхновение и мотивация | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>