14 инициативи и 6014 идеи за Враца

Кампанията “Аз обичам Враца” е едно от най-вдъхновяващите неща, които сме правили с моя екип. За нея се говори много както във Враца, така и в София. Дори в парламента редица депутати от различни партии и различни краища на страната ме поздравяват с “Аз обичам Враца”. Фактът, че много други градове започнаха подобни инициативи също е показателен.

chelopek0

Много пъти ми задаваха въпроса, дали това е предизборно начинание, до кога ще продължи, как се финансира и как ще се развива в бъдеще. Днес е денят да направим първата равносметка.

varbica

През първия месец на кампанията ангажирахме 4023 души, които написаха своите идеи и послания на нашите шатри в града. Обобщихме 6014 идеи за Враца.

banica1

По-важното е, че реализирахме 14 инициативи в рамките на кампанията, като в тях се включиха над 600 доброволци. Преди месец едва ли щяха да се намерят много хора, които да повярват, че има толкова доброволческа енергия в нашия град.

chelpek1

Разбира се имаше и разочарования. Лично моето е свързано с ремонта на баскет игрищата на ПМГ. Три пъти вече сменяме и поправяме кошове и сега отново има щети. Не мога да разбера кой е толкова мотивиран да руши и кои са тези големи баскетболисти, които изпитват удоволствие да забиват и висят на кошове с една педя под стандартните.

basket-all

Идеите и предложенията, които събирахме на нашите шатри можем да разделим тематично по този начин:

1. Развитие на градската среда и инфраструктура – 40%

2. Екология и екоравновесие – 17%

3. Спорт – 15%

4. Икономика – 10%

5. Ред и сигурност – 8%

6. Социални (образование, здравеопазване, култура и т.н.) – 6%

7. Други – 4%

shatra1

Относно финансирането и бъдещето на проекта. До този момент ползвахме лични средства, както и помощ от приятели. Основно врачани, които не живеят във Враца, но все още искат да имат нещо общо с града. За да се развива устойчиво, “Аз обичам Враца” ще мине на следващото организационно ниво, като ще опитаме да запазим ентусиазмът и духът, с който започнахме. Скоро очаквайте подробности.

Аз обичам Враца продължава! Следете информация за следващите ни идеи и действия във Facebook!

chiren

Благодаря на всички, които вече станаха част от нас!

cdg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>