Специалните мартенички от Мездра

Честита Баба Марта!

Вероятно си спомняте специалните Коледни картички с които поздравихме своите партньори през декември. Сега отново децата и младежите от терапевтичната творческа работилница в Мездра се погрижиха да имаме уникални мартенички, които да подаряваме на колегите.

martenici

 

Забелязвате, че са тематични – с футболна топка. И противно на всеобщото мнение, че в държавната администрация всичко се случва в последния момент, мога да издам, че вече сме готови и с великденските си изненади. Разбира се пак благодарение на тези деца. Вижте още техни творби.martenici-2

През миналата седмица заедно с министър Лиляна Павлова, нейният заместник и доскорошен кмет на Мездра Иван Аспарухов, кметът на община Мездра инж. Николинка Кътовска и други официални гости открихме три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище. Там живеят вече повече от нашите творци.

kalin-kamenov-mezdra

Това е една дългогодишна моя кауза, а и за радост на още много мои съмишленици . Когато виждам резултатите (поне като инфраструктура) съм много доволен. Остава да изпълним къщичките с живот, усмивки и вдъхновение. Персоналът е на ниво и се грижи много добре за децата.

Следващата стъпка е и децата от тези домове да имат повече ангажименти извън къщичките – от малки да стават пълноценни членове на обществото ни. Разбира се и повече външни хора да започнат да се появяват там, такива които да имат желание да общуват с децата.

mezdra-kalin-kamenov

 

Пример за последното дава моята приятелка Елена Петрова. Тя винаги намира време да се включи в инициативи насочени към тези деца за което й благодаря. Не обича да търси публичност от подобни посещения, но аз държа да споделя тази снимка. Правя го, защото искам повече публични личности да се ангажират към подобни каузи. Няма нищо страшно и в същото време е много важно. И полезно за децата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>