Стела Енева – за вдъхновение и мотивация

Всяка сутрин през последните три месеца си имам един необикновен ментор, съветник, наставник…личен треньор ако щете. Човек, който всяка сутрин първи ме посреща пред кабинета ми в министерството и вечер ме изпраща последен.

kalin-kamenov-stela-eneva

Личност, на чиято сила и постоянство се възхищавам. Дава ми увереност, че няма прегради, които да спрат устрема на доброто. Няма обстоятелства, които са непреодолими и няма извинения за всеки пропуснат момент, в който е можело да направиш нещо полезно.

В интерес на истината все още не се познавам лично със Стела Енева. Зная за нея, това което знаете и Вие. Спортист, медалист от параолимпийски игри, световен и европейски шампион по лека атлетика. Зад тези отличия аз виждам човек, който е способен да променя света. Своя свят, светът на хора с увреждания, представата ни за спорта като социален феномен.

Още при следващото ми посещение във Варна ще направя всичко възможно да се запозная със Стела Енева. Сигурен съм, че на живо ще бъде още по-вдъхновяваща и респектираща личност, отколкото на фотографиите пред кабинета ми. И ще й разкажа колко пъти, дори без да подозира, ми е помагала да запазя самообладание в неравната битка с администрацията :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>