Реалната подкрепа за децата с аутизъм

Подкрепяща среда и квалифицирани терапевти са най-важните неща, от които се нуждаят децата с аутизъм в България. За това се радвам, че благодарение на предизвикателството с “ледената кофа” в което ме покани Цветан Цветанов успяхме да насочим вниманието на обществото и медиите към този проблем.

kalin-kamenov-autizam

Заедно с Ирена Соколова, Елена Петрова, Йоанна Драгнева и Цветан Цветанов посетихме Терапевтичен център за деца с аутизъм “Тацитус” в Бояна. Направихме обещаното дарение и лично аз съм уверен, че средствата ще бъдат употребени по възможно най-полезния за децата начин.

Даването на пари разбира се не решава проблема, защото както казах на първо място е подкрепящата среда, а тя не се купува. Надявам се четейки тази публикация, повече хора да се поинтересуват как да станат част от нея и да успеят да отделят малко време, енергия и любов за тази деца.

kalin-kamenov-autizym

Да отбележа още, че в леденото предизвикателство в подкрепа на децата с аутизъм се включиха още кандидатът за депутат от ГЕРБ Станислав Иванов, мениджърът на националния отбор по карате шотокан Димитър Тодоранов, писателят Калин Терзийски, актьорът Калин Сърменов и евродепутата Ева Паунова.

2 thoughts on “Реалната подкрепа за децата с аутизъм

  1. Pingback: Цветята от Опицвет | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Единодействие | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>