Опитът на Мануела Малеева в подкрепа на българския спорт

Днес заедно с министър Емилия Раданова и Йордан Йовчев се срещнахме с Мануела Малеева. В момента тя е съветник за младежта и спорта на служебния премиер Георги Близнашки. Обсъдихме различни аспекти от ситуацията, в която се намира българският спорт, но се спряхме на няколко основни акцента – насърчаване на масовия спорт, подкрепа за развитието на спорта за хора с увреждания, както и популяризирането на спорта сред младежите и тяхното активно участие в него.

Среща с Мануела Малеева на тема младежите в спорта

Среща с Мануела Малеева на тема младежите в спорта

Мануела Малеева сподели своя опит от работата си в Швейцария за препятствията пред децата и младежите с увреждания. Тя разказа, че там за финансирането и организацията на масовия спорт в най-голяма степен се грижат общините.

А как стоят нещата със спорта и младежите в България? За съжаление е трудно да се назоват точни факти и цифри, защото от един месец никой не може да ни даде точна справка за реалната дейност, която се извършва. Установихме, че липсва работата на терен. Има много организации, които реално развиват дейност, но до тях не достига информация за възможностите, които държавата предлага за финансиране. Ние сме си поставили конкретни задачи в тази сфера, по които работим и вярвам, че ще реализираме.

Още по темата за младежите и спорта:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>