Още един голям инвеститор избра Враца

След като убедихме немската компания МД Електроник да избере Враца пред десетина други градове в България, Сърбия и цяла Източна Европа, вече имаме принципна договорка с още един голям инвеститор. След седмица ще бъдат отново в нашия град, за да уточним последните детайли и сроковете за реализация. Премиерът Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ и ОП съдействаха да приключим и тези преговори успешно.

kamenov-karanikolov

Отново ни отне близо година и отново става дума за компания от автомобилния сектор с планове за над 1000 работни места. Може да изгледате участието на икономическия министър Емил Караниколов в предаването “Лице в Лице”, където днес разказа повече за нашата успешна съвместна работа през изминалите месеци.

Освен тези два големи завода, още поне две по-малки предприятия с по 100-200 работни места ще започнат да се изграждат тази година във Враца. С това смятам, че изпълнихме огромна част от ангажимента си в сектора на икономиката.

Сега топ приоритетът пред мен и екипа ми е да моделираме образованието в града и целия регион, за да бъде максимално адаптирано към новата стопанска действителност. Не съм се отказал и продължавам да полагам усилия за привличане на филиал на висше училище в сферата на информационните технологии и електрониката. Надявам се скоро да имаме положително развитие и в тази посока.

Ще има развитие и на проекта за нова Индустриална зона във Враца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>