Футбол се прави с лично отношение

Вчера имах честта да наградя победителите в аматьорската футболна лига на Враца. Това е най-масовото спортно събитие в града, което се провежда почти целогодишно. Поздравих участниците и организаторите за постоянството и отдадеността към спорта. Поех и ангажимент да могат да провеждат турнирите си на по-добро игрище с изкуствена настилка, което подготвяме за школата на Ботев Враца.

nagr2

Няколко пъти съм гледал мачове от аматьорската лига и за мое съжаление там съм виждал повече футболна страст и емоции, отколкото в съблекалнята на професионалистите. На игрището в „Дъбника“ момчетата приемат нещата много по-лично, отколкото тези на официалния терен на стадион “Христо Ботев”.

Пиша това, както за да поздравя още веднъж аматьорите, така и да предизвикам професионалистите, които започват подготовка на 19 юни. Искам, по-точно категорично настоявам, да вземат нещата присърце. Да вземат каузата на Ботев присърце. Да вземат Враца присърце. Ако няма да е така – няма смисъл да се занимаваме с професионален футбол. И те и аз.

nagr1

За мен като кмет е най-важно да осигуря условия за развитие на децата в школата. Мъжкият отбор във Втора лига е лицето на клуба и футболистите в него трябва да са пример за децата в ДЮШ – на терена и извън него. Резултатите и най-вече броят на хората по трибуните показват, дали те си вършат работата добре. Ако средната посещаемост остане 500-600 души на мач, то няма смисъл да се залъгваме, че правим професионален футбол.

Сигурен съм, че ако направим отбор само с местни момчета играещи в „Дъбника“, феновете няма да са по-малко от сегашната бройка… а спестените ресурси ще намерят отлично приложение за децата в школата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>