Елате на фолклорния фестивал “Леденика” край Враца

За втора година провеждаме фолклорния фестивал “Леденика” във Врачанския Балкан. Край едноименната пещера посрещаме гости от цялата страна, които искат да изживеят заедно позабравените народни обичаи и да се запознаят с традициите на Северозапада.

KKA_2808

Символично съборът е в дните около Еньовден, за да можем всички заедно да се заредим с позитивната енергия на природата и магията на уникалният ни фолклор.

Вчера (събота) видяхме сурвакарска сватба, надиграване, много фолклорни състави и неповторим нестинарски спектакъл. Днес е Северняшката сватба. Със съпругата ми ще кумуваме съвсем официално на доктор Ивайло Тодоров от Мездра и прекрасната му невеста Мария Спасова. Венчавката ще извърши митрополит Григорий, а всички ритуали ще бъдат напълно автентични.

KKA_2594

Каня всички, които обичат фолклора и търсят позитивни изживявания, да се качат край пещерата “Леденика” днес преди обяд. Би било чудесно, гостите да са облечени с народни носии или поне елемент от облеклото им да е с фолклорни мотиви.

Организирали сме транспорт с автобуси от автогарата във Враца до “Леденика” и обратно, а който се качи с личния си автомобил ще ползва безплатен транспорт от обособените паркинги до сцената на фестивала.

KKA_2529

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>