Честит празник от Враца

Три са нещата, които не бива да забравяме на Трети март. Разбира се, подвигът на хората, дали живота си за свободата на България. 138 години след Освобождението ние имаме дълг към тях, защото твърде често си позволяваме да забравяме тяхното дело и най-вече техния завет за чиста и свята Република.
3m1
Не бива да забравяме Възраждането, Паисий, борбите за независима църква, Левски, Ботев, хилядите мъченици от Стара Загора и Батак, героите от Априлското въстание и Шипченската епопея.
Не бива да забравяме и ролята на руските войни в Освободителната война.
3m2
И не на последно място – какво следва от Свободата, която честваме днес? Даваме ли необходимото за просперитета на България? Свободата сама по себе си достатъчна ли ни е, за да живеем добре? Можем ли да бъдем по-добри, по-задружни и по-успешни като нация?
Трети март е символ – дата, която трябва да ни обединява и да ни кара да гледаме с оптимизъм в бъдещето. Да вярваме, че можем да живеем по-добре във Враца. Да живеем по-добре в България. България, която ние строим и от нас зависи как изглежда.
Честит празник!
Да живее България!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>