Преосмислих ваканцията в Гърция

Напрежението на границата с Гърция все си остава микро проблем единствено на пряко засегнатите – основно превозвачите. Малко колорит в новинарските емисии през зимата и опити за анализ на вътрешнополитическите причини на гърците за блокадите.

bg-gr-capital

Фото: capital.bg

След това гръцките фермери се връщат на работа, а потокът с туристи от наша страна става все по-сериозен с всяка година. Майските празници, лятната ваканция, та чак до септември. Все повече хора се хвалят, колко добре са си прекарали в южната ни съседка, колко по-добро е обслужването, съотношението цена-качество и т.н.

Тази година сценарият малко се промени. Блокадите на гърците срещнаха отпор от българска страна и на свой ред нашият бизнес отговори с контра действия. Добрата новина обаче, е че все повече българи се отказват от ваканцията си в Гърция. В знак на солидарност с българския бизнес. И аз го направих преди няколко седмици. С приятели все по-често стигаме до тази тема и се учудвам с колко много хора мислим по един и същ начин.

Какво следва от това?

Най-важното е ние българите да се научим да бъдем единни и да защитаваме своите интереси. Не личните, а общите. Другото много важно е българският туризъм да се възползва от тази вълна на патриотизъм и да вдигне качеството. Да си заслужи кредита на доверие, който ще получи през идните месеци.

Нека заложим на българският туризъм! Нека подкрепим българския бизнес!

One thought on “Преосмислих ваканцията в Гърция

  1. Много ще ми е интересно да видя статистиката в края на годината. Сещате се, онази статистика, която показва как всяка година българите, почиващи извън България, се увеличава.
    Междувременно предлагам да се съсредоточим върху качественото, дали ще е българско или не – това си зависи от бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>