Книгата на Майкъл Джордан

Рано или късно предизборната кампания ще приключи. В последните седмици нямам много време за четене, но пък съвсем скоро на пазара ще излезе този шедьовър. Това ще е първата книга, която ще прочета в началото на ноември. Тогава се очаква да се появи на пазара автобиографията на Майкъл Джордан.

jordan

 

Едва ли има друг човек, вдъхновил толкова деца да се запалят по баскетбола. Едва ли ще има друг човек, който с уникалните си умения и присъствие да промени толкова много цял спорт. Без да съм докоснал тази книга съм сигурен, че всяка страница от нея си струва.

И като стана дума за Великият Майкъл Джордан, онзи ден попаднах на проучване, според което успехът се дължи едва 15% на техническите ни способности и цели 85% зависи от уменията свързани с лидерство, комуникации и способността да се вземат решения. Способността да вземаш бързо верните решения прави разликата между обикновените и забележителните хора.

Това важи в спорта, важи в мениджмънта, важи и в политиката!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>