Стискам над 300 ръце всеки ден – така разбирам предизборната кампания

Благородно завиждам на всички колеги, които се борят за втори кметски мандат. Тези, които са си свършили добре работата и нямат нужда да правят кампания. Дори не ходят по дебати, тъй като действията им през годините са казали достатъчно. Ние, които се борим за първи мандат, трябва да се докажем и да убедим хората, че сме по-добрият избор.

r1

Поставил съм си за цел всеки ден да се срещам с много хора. Без излишен PR, без излишни медийни участия, без чалга, кебапчета и фойерверки. Срещи лице в лице с хората и техните проблеми. Всяка стисната ръка е крачка към успеха. Всяка стисната ръка е доказателство, че съм на прав път!

В последните дни след срещите все по-често идват при мен непознати хора, с които провеждаме един и същ разговор. Притеснително еднакви въпроси и констатации от съвършено непознати и несвързани помежду си хора. Когато чуеш едно и също от жители на Дъбника, Кулата, Сениче, Власатица и т.н. няма как да не обърнеш внимание.
Обикновено хората пристъпват плахо към мен с думите – Господин Каменов, бяха ни казали че сте много по-различен от това, което виждаме днес пред нас. Ден преди срещата тук имаше други партийно събрание и от там ни казаха, че вие сте циганин, луд с жълта книжка (и скоро това ще се покаже в медиите), произлизате от лошо семейство и т.н. Едно и също… и хората се притесняват що за чудовище е решило да става кмет на Враца.

Следва въпросът – Кой си позволява да ви злепоставя така и няма ли да му потърсите сметка? Като цяло хората във Враца мечтаят за деня, в който някой ще потърси сметка. Че някой ще се застъпи за тях и ще се пребори за справедливост. Аз не чакам този ден – аз работя той да дойде по-скоро. И тези, които си позволяват да плашат хората и да ме злепоставят е време да помислят. Щом аз имам самочувствието и спокойствието да обикалям града и да си говоря с всеки гледайки го в очите, дали тактиката с говоренето на лъжи по мой адрес ще сработи? Но всеки сам си избира как да води предизборна кампания – моят начин е със стискане на ръце.

r2

Питат ме и дали не се притеснявам от компромати в дните преди изборите? Щом в началото на кампанията си позволиха да извадят личните ми данни онлайн, то явно конкурентите ми са решили да не подбират средства и явно победата в тези избори има твърде висок залог за тях. Какво са заложили мога само да гадая. Но не, не се страхувам от компромати. Даже знам какво са подготвили и какво целят. Всичко, което пускат като мълви по улиците може да се появи и в медиите. И целта е само една – да отвратят хората от политиката, да накарат максимално много хора да не гласуват, и купените гласове да получат по-голяма тежест. Както стана с Костинброд, но в локална версия. Зная, че такива атаки срещу кандидати на ГЕРБ са обичайна практика и са най-вече признание за нашата сила и категорично превъзходство! Благодаря за признанието :)

kalin-kamenov

Аз продължавам да гледам хората в очите, да обсъждаме проблеми и идеи и да стискам ръце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>