Доверието между местната власт и бизнеса дава резултати

Пътувам много из страната и използвам всяка възможност да общувам с местната власт. Без значение дали посещението ми е свързано с младежки, спортни или социални инициативи, винаги търся отговорите на поне три въпроса.

panagiurishte1

1. Защо този град изглежда така?

2. Работи ли местната икономика?

3. Доволни ли са хората или търсят начин да избягат?

Вчера бях в Панагюрище. Заедно с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и много колеги от различни институции. Откриването на спортната зала Арена Асарел бе празник за целия град. Но залата е малка част от случващото се в града. Тепърва ще се завършват интересни инвестиционни проекти, които ще генерират висококвалифицирани работни места.

panagiurishte4

 

Ако трябва да отговоря на горните въпроси в контекста на Панагюрище, то в едно изречение нещата изглеждат така: Градът изглежда чудесно, защото икономиката работи и на хората им харесва да живеят на това прекрасно място.

Сигурен съм, че Арена Асарел ще приеме много спортни форуми, спортният и рекреационен туризъм в региона ще се развият бързо, местните спортни клубове ще станат още по-атрактивни за децата в града и не на последно място това ново пространство ще се ползва пълноценно и за неспортни прояви.

arena_asarel

Разбира се мога да отговоря на трите въпроса по-горе в едно изречение и за моята родна Враца. Но ще оставя това за седмиците преди местните избори. Преди това ще се радвам под формата на коментари или лично, с възможно най-много врачани да си кажем истината в очите.

1. Защо Враца изглежда така?

2. Работи ли местната икономика?

3. Доволни ли са врачани или търсят начин да избягат?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>