Баба Сева от Лиляче и Божият мост

Да е справедлив и да мисли доброто на хората! Това са единствените две изисквания към един политик, които има баба Сева от Лиляче. Запознах се с нея на път за Божия мост. Едно уникално място, което ще привлича все повече туристи в региона.

baba-seva

Посетих Лиляче по покана на младежката организация на ГЕРБ във Враца. Тяхната идея бе да поставим указателни табели към този природен феномен. Това е една много малка стъпка от процеса за превръщане на Божия мост в туристически обект. Учуден съм, че местните хора и най-вече управници не са успели до момента да се погрижат това невероятно място да им носи приходи. За регион, който се гордее с природата и историята си това е недопустимо.

bm1

С група доброволци от региона, които разбират от реклама и туристически маркетинг ще направим план за популяризиране на това място и сигурен съм още идното лято Лиляче ще започне да печели от това.

Но да се върнем на баба Сева. Тя е на 101 години. Животът й никога не е бил лек. Остава без родители много рано и сама се оправя. Но е жилава и знае, че нищо не иде даром. Рецептата й за дълголетие е много проста – едно основно хранене на ден, добри дела и вяра в Бог.

One thought on “Баба Сева от Лиляче и Божият мост

  1. Още през далечната 2004 година НЧ Просвета – 1927-Лиляче реши да популяризира дадената природна забележителност пред широк кръг хора с цел да се създадът предпоставки за развитие на местния селски екотуризъм. Кандидатствахме пред Фондация “ЕкоОбщност” – София и спечелихме проект на име “Създаване на екологична туристическа пътека в местността “Божия мост” по Програма “Местни екоинициативи” на сума 4500 лв. С тези средства изградихме екопътека на име “Божия мост”, събрахме много местни легенди и материали за местностите , през които минава екопътеката. Създадохме и тиражирахме рекламна брошура.
    Голямото ни желание да се обърне внимание за по-сериозни инвестиции в този проект!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>