VOLA OPEN AIR

Били ли сте на връх Вола? Вероятно около честванията в памет на Христо Ботев. А някога това място беше притегателно за туристи от цялата страна и от чужбина през цялата година. Сега туристическата инфраструктура е разбита, а дори кабелите за електричество са откраднати. Умишлено не пускам снимки илюстриращи разрухата – виждали сме тази картинка на много места в България.

kon-na-bara

Напук на разрухата, грозната безстопанственост и безхабериетo, младите хора искат да съживят това място. Тази година около паметника в чест на подвига на Ботев се проведе музикален фестивал – VOLA OPEN AIR. Двудневно събитие с няколко сцени, много младежи, много настроение и свободолюбив дух.

vola-open-air

Ефектът от феста се усети и във Враца, и най-вече в двете най-близки села – Павлоче и Челопек. Това е събитиен туризъм, който дава добавена стойност за региона и може да превърне мястото в традиционна дестинация не само за екстремни спортисти, но и за музикалните фенове…а защо не и за цели семейства.

Колкото и гостите на феста да обичат близостта до природата и да предпочитат да спят в палатките си, туристическата инфраструктура трябва да придобие нормален вид. За всеки влак си има пътници и за всеки тип туристи трябва да има подходящи условия за настаняване. Някои ще си останат в палатките под звездите, други ще предпочетат бунгалата, трети ще потърсят къща за гости в съседните села, а най-претенциозните ще се настанят в хотелите на Враца. Като имаме тази инфраструктура, събитията ще станат значително повече.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>