Работна събота в Благоевград

Всеки, който ме познава, знае че Благоевград е любимият ми град. Мястото, където винаги се радвам да се върна. За това още веднъж искам да благодаря на евродепутатите на ГЕРБ – Мария Габриел и Андрей Новаков, които ме поканиха на откриването на съвместния им информационен офис в града и ми дадоха повод отново да се срещна с много приятели и колеги от структурата на МГЕРБ.

blgr-1-office

Това е първият информационен офис споделен от двама български членове на Европейския парламент, което му придава по-особен статус. Очаквам това място да бъде много полезно за хората от региона, да получават най-актуалната и полезна информация свързана с възможностите, които Брюксел ни предоставя и не на последно място да бъде притегателен център за всички търсещи, искащи и можещи хора.Тези, които търсят себеподобни, за да създават устойчиви проекти, организации и да преследват смислени каузи.

blgr-2-office

Посетих и заключителната част от първия от серията турнири по футбол за ученици организиран от Кока Кокла. ММС е партньор на събитието и имах честта да връча купите на победителите в Благоевград. Финалите бяха много емоционални, имаше обрати, дузпи, драми…като в големия футбол. Победители са играчите на 3-то ОУ Димитър Талев, които се класират за финалния етап от надпреварата в Бургас. Желая им успех!

blgr-4-football

На 28 и 29 март турнирът пристига в София! Надявам се следващия уикенд да има повече родители, които да подкрепят спортуващите си деца от трибуните. Днес бе работен ден и може би за това се отрази на посещаемостта от страна на възрастните.

Докато бях в Благоевград посетих и тържествата по повод националния празник на Казахстан свързани с тяхната Нова година. Интересно, е че техния календар свързва Нова година (новто начало) с пролетното равноденствие и Първа пролет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>