Обличаме думите в дела

Искам лично да благодаря на всички колеги, които се включиха в първото за годината събрание на Националния консултативен съвет по младежта. Това би следвало да е най-високото оперативно ниво за вземане на решения свързани с младежките политики на България. Участват Зам.-министри от 11 министерства и представители на ключови държавни агенции и граждански организации.
nacsyvet1
Какво обсъдихме и решихме на първата си среща?
Започваме оперативна работа по създаване на мобилни групи, които да включват специалисти от различни институции и ЗАЕДНО на терен да откриваме и помагаме на младежи, които имат затруднения. Ще създадем и оперативно ниво, за да координираме не само действията, но и политиките и програмите си. На този етап това малко куца. За да подпомогнем първата дейност ще разработим и информационна система за превенция от попадане в рисковата група NEETs. Всяка институция ще подава информация за хората, които имат проблем и съответно какви мерки е предприела за тях. Така ще видим дали има лица, за които усилия полагат повече от една институция и ако да – как да оптимизираме процеса.
Разбира се и да оптимизираме резултатите.
Ще съберем предложения и за актуализиране на Стратегията за младежта (отворени сме за идеи и конкретни предложения и от НПО сектора), както и потърсих подкрепа за предстоящото обсъждане на проекта за Закон за доброволчеството (27 март от 11 часа в театралната зала на СУ – отново всички сте поканени). Това са най-актуалните теми, по които работим на политическо ниво.
Пак казвам – този орган не се е събирал в пълен състав от много време и отношението на колегите ми дава оптимизъм, че ще свършим работа.

2 thoughts on “Обличаме думите в дела

  1. Pingback: Защо младежите не вярват на институциите в България? | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Защо младежите не вярват на институциите в България? | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>