Младежта и спорта в Кърджали

Младите волейболни надежди на България не спират да ме очароват. През декември гледах най-добрите девойки, а вчера посетих турнир за момчета в Кърджали. Участваха тимовете на Арда, Виктория Волей и ЦСКА. За съжаление атмосферните условия попречиха на Пирин Разлог да се включи в надпреварата, но за това пловдивския Виктория веднага реагира и изпрати два тима.

kalin-kardjali-cover

kardjali-volley-nagrada

Няма да преразказвам състезанието, в крайна сметка домакините от Арда Кърджали заслужено победиха. Заедно с областният управител Илия Илиев, който е и инициатор на турнира, връчихме индивидуалните и отборни отличия. Сигурен съм, че сред наградените ще има поне няколко бъдещи национали на България. За това си запазвам снимките от турнира – да мога да им искам автографи след години.

kalin-kamenov-iliya-iliev

Разбира се съчетах пътуването си до Кърджали с няколко други задачи. Опитах да открия безуспешно местния МИКЦ (за това ще посветя отделна публикация), запознах се с инвестициите на предходното правителство в района и обсъдих с областния управител нуждите на младежите в града. Разбира се и с какво можем да бъдем полезни.

nsb-kardjali

Впечатлен останах от гребната база, която се стопанисва от Национална спортна база. Удивително красиво и вдъхновяващо за тежки тренировки място. Тук се готвят много от националните ни отбори. Идват и чужденци. Бедствията през изминалия уикенд не са пожалили базата и служителите там все още изгребваха вода от по-ниските етажи на постройките. Основната хотелска част се е разминала на няколко сантиметра от наводнение

nsb-grebla

Със сигурност отново ще пътувам до Кърджали в близките месец-два. Ако някоя местна организация има желание да се срещнем и да обсъдим някакви въпроси – на разположение съм. Пишете още сега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>