Отношението към спорта винаги дава резултати

След като участвах в откриването на традиционния турнир по волейбол за девойки “Иван Николов”, вчера успях да гледам и заключителната му част. В залата на столичното 81 СОУ Виктор Юго битката за трето място спечели Локомотив София след трудно 3:2 над домакините от Звезди 94. В големия финал ЦСКА успя да надделее срещу Казанлък Волей с 3:1. Защо споменавам този турнир?

cska-volley

На първо място, защото се провежда за 18-та поредна година, а устойчивите неща в българският спорт трябва да се уважават.

Специално значение има годишнината на домакините от Звезди 94. Това е един от първите ученически спортни клубове в София и със сигурност най-старият работещ. Въпросът с ученическите спортни клубове е изключително важен и ще работим много усилено в това направление през идната година. В края на турнира връчих специална награда от името на Министерството на младежта и спорта на Владимир Паскалев – учителят, който е основен двигател за спортната слава на 81 СОУ, развитието на спортната му база, която е уникална за България и разбира се за съществуването на клуба.

Важно е и това, което видях в състезанието. Без да съм специалист, смятам че бъдещето на женския ни волейбол е добро с оглед показаното от девойките в последните дни. Отличен волейбол, много напрежение и което е най-важното – изключителен характер на състезателките. Бориха се много и дадоха всичко от себе си. Личи си, че обичат волейбола.

И не на последно място турнирът е важен, защото в залата имаше 200-300 зрители. Основно деца, дошли да подкрепят съучениците и приятелите си. Самият факт, че учителите ги бяха пуснали от час, за да гледат финалите е повече от добър знак. Показва отношение към спорта. А на него това му е най-нужно. Разбира се трябват пари, бази и правилна методика на работа. Но когато има отношение – всичко друго се намира!

Благодаря на www.viasport.bg за снимките.

2 thoughts on “Отношението към спорта винаги дава резултати

  1. Pingback: 30-те най-обещаващи млади спортисти на България | Блогът на Калин Каменов

  2. Pingback: Младежта и спорта в Кърджали | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>