План за “София – европейска столица на спорта 2018″

След като вчера по неволя се превърнах в полу-професионален рефер по бокс (подробности по-долу в публикацията), днес имах удоволствието да посетя Коледния спортен празник на София в Арена Армеец. Акцент бяха колективните спортове, като деца от различни столични клубове демонстрираха уменията си по футбол, волейбол, гимнастика, акробатика, хандбал и баскетбол.

nagradi17dec

Веднага след награждаването на децата, представихме приоритетните дейности за 2015 г. , които са част от подготовката на  „София – европейска столица на спорта 2018 г.”. Заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на БОК Стефка Костадинова, председателя на СОС Елен Герджиков и олимпийската медалистка Йорданка Благоева разказахме как ще си партнират Столична община – държавата – спортните клубове и училищата, за да можем да извлечем максимума от това признание.

press-17dec

Според мен има три основни направления в подготовката на проекта „София – европейска столица на спорта 2018 г.”. От една страна това е развитие на спортната инфраструктура в града и основно в училищата. Тук районните кметове имат огромно значение. Второто е информираността на гражданите – къде с какъв спорт могат да се занимават, активността на медиите и големите ни спортисти като публични личности. И не на последно място работата на спортните клубове – да предоставят спортна услуга според нуждите на пазара. Да въвлекат не само децата, но и целите семейства. Защо не и хората от третата възраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>