Среща с азербайджански студенти изучаващи български език

По време на Първия световен форум по младежки политики в Баку, имах късмета да се запозная с местния младеж Рауф, който освен доброволец се оказа и студент по български език. Благодарение на него, днес с младежкия делегат на ООН Петър Младенов и Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци се срещнахме с 24 студенти от катедрата по български език към Славянския университет в Баку.

bekul

Най-впечатляващото за мен бе желанието им да имат учебници по българска география, за да научат повече за страната, която много харесват, но са виждали само на снимки или по телевизията. Приятно впечатление остави у мен и готовността им да работят като доброволци в България и така да се докоснат до нашата култура и традиции.

pic2

Имахме възможност да се срещнем и с ректора на университета, който прояви голямо желание за двустранно сътрудничество и на драго сърце прие идеята за бъдещ съвместен проект за студентски обмен и развитие на доброволчеството между младите хора в България и Азербайджан.

Както казах представлявам българското правителство на Първия глобален форум по младежки политики,който се провежда в азербайджанската столица Баку от 27 до 30 октомври. Една от основните ми мисии тук е да запозная колкото се може повече участници във форума с кандидатурата на Варна за Младежка столица на Европа за 2017 година. Утре ще разкажа повече за самото събитие в Баку.

One thought on “Среща с азербайджански студенти изучаващи български език

  1. Pingback: Младежка подкрепа за Варна от Баку | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>