МД Електроник ГмбХ е новият инвеститор във Враца

Германската компания МД Електроник ГмбХ вече е одобрена за Сертификат клас А от Българската Агенция за Инвестиции. Това е поредната стъпка към изграждане на техния завод във Враца. Фирмата вече е внесла своите документи за инвестиционен интерес в Община Враца.

md-electronic-factory

На редовната сесия на Общинския съвет през декември се очаква да бъде одобрен договорът за продажба на близо 80 декара между кв. “Сениче” и кв. “Кулата”. Самият договор ще бъде подписан в първите дни на януари 2019, когато и представители на фирмата ще дадат пресконференция във Враца.

Какво знаем за МД Електроник от проведените близо 10 срещи през тази година?

Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от проекта си ще наемат минимум 300 души, като са предвидили и разширяване до 1000 души. Техният бизнес изисква повече хора, но разширението зависи главно от трудовия пазар в нашия регион. Ако има можещи и желаещи да работят хора – те ще се разрастват.

Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв. Освен строеж на завод, са предвидени пълното му оборудване с машини от най-ново поколение. Обучение на служители, включително квалификация и преквалификация.

Моето лично очакване, е че МД Електроник ще даде начален тласък за развитие на много допълнителни малки бизнеси, които ще допълват и подпомагат тяхната дейност. Ще даде увереност и на други по-големите инвеститори, които все още се колебаят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще ускори създаването на нова модерна индустриална зона. Щe върнат много от работещите в съседните населени места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в личния живот – семейство, приятели, хобита.

Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>