Денят на Враца

Честит празник, уважаеми съграждани!

Днес е празничен ден за нашия град. Всичко е официално и тържествено. С мнозина водихме спорове през последните седмици, дали може да се говори за празник, при положение, че почитаме паметта на Ботев.

1june

Разбира се, че не празнуваме гибелта на Войводата. На 2 юни мълчаливо свеждаме глави пред неговия подвиг. Но Ботевите дни във Враца са празник за града, чиято кулминация е точно днес.

Празнуваме, защото сме щастливи че имаме герои като Ботев. Празнуваме, защото сме успели да ги съхраним в сърцата си и да ги предадем на следващите поколения. Празнуваме, защото в празника можем да намерим сили за тежкия делник.

А делникът във Враца не е лек за никого. Освен за шепата политиканстващи безделници, които целят да създават напрежение и хаос в града. Защото именно в мътна вода се лови най-лесно риба. А те са свикнали да печелят от това. Понеже съм запален рибар, ще ползвам рибарска метафора. Ако честния работник или предприемач лови риба с въдица или мрежа, тези бракониери убиват рибата с електричество или взривове. Това, че нанасят непоправими щети не ги притеснява.

Още когато се кандидатирах за кмет на Враца вярвах, че има само една сила, която може да ме доведе до успех. Мъдростта на врачани. От половин година съм кмет на града и продължавам да вярвам и да разчитам на тази мъдрост. Повече от всякога!

Колкото и да не е приятно на шайката политиканстващи безделници в града, Враца се пробужда. Водният цикъл заработва, ощетяващите бюджета договори се прекратяват, източването на общината среща отпор, възвръщаме си доверието на партньорите. Все неща, които не могат от днес за утре да се усетят в делника на врачани. Но все неща, които трябва да се направят, преди да усетим промяна в качеството си на живот.

Благодаря на всички за търпението и доверието.

Още веднъж честит празник, бъдете горди и уверени! Ще се радвам да се срещнем тази вечер на площад “Христо Ботев”.  Заедно да се поклоним пред безсмъртието на Войводата!

One thought on “Денят на Враца

  1. Честит празник, г-н кмете! Продължавайте все така към промяната с високо вдигната глава!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>