Официално съм кандидат на ГЕРБ за кмет на Враца

Днес в ОИК Враца се извърши регистрацията ми за кмет на Враца, на листата ни за общински съветници, както и за кметове на кметства. Най-важното, което споделих пред медиите след събитието, е визията ми за устойчиво развитие на града.

_MG_7904

Враца се нуждае от социално-икономически решения. Враца се нуждае от фундамент, върху който да изградим нейното по-добро бъдеще. Три са основните задачи пред нас. Да довършим качествено инфраструктурните проекти. Да създадем възможност на младите хора да се развиват в града след завършване на средното им образование. И да осигурим добре платени работни места. Инфраструктура – Работни места – Образование.

_MG_7805

Вероятно и други кандидати ще маркират същите стратегически цели. Разликата е в това кой колко е готов да работи, за да ги постигне. И има ли ясна визия как да стане това. Аз твърдя, че мога да се справя със задачите и за това се кандидатирах за кмет на Враца. Няколко пъти в обръщението си споменах думата промяна. Да, искам да променим Враца – но това не е самоцел. Промяната има смисъл, само ако води до подобрения. Искам по-добра Враца.

Има и няколко теми, които моите опоненти няма да засегнат сериозно в предизборната кампания. Такива са въвеждането на ред и контрол в администрацията. Създаването на благоприятна среда за инвеститорите. И пълна ревизия на Община Враца.

IMG_7882

Заявявам категорично, че ще водя чиста и честна кампания. Искам да спорим и да се конкурираме на база идеи и мениджърски решения, а не на махаленско ниво. Искам в предизборната кампания да противопоставяме умове, а не компромати. Креативност, а не лъжи.

Едва ли ще се случи точно така, но гарантирам, че моят екип ще играе честно. Разбира се няма да позволим на никой да ни клевети, да руши изграденото доверие или да печели политически дивиденти на наш гръб.

Искам през следващите седмици да се срещна с максимално много хора, да обсъдим максимално много идеи и предложения и да достигнем до разрешаването на максимално много проблеми. Искам да градим. И да има видими резултати за Враца още в края на октомври.

Искам по-добра Враца!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>