FUN CITY – VARNA CITY

Преди година бях във Варна и проведохме първите разговори за това как аз лично и ММС като цяло можем да подкрепим кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица. Горе-долу тогава се запознах и със Светлана Пасева – двигателят на този процес от страна на Община Варна.

kk-sp-vn

Сега се провежда традиционният младежки фестивал в града и използвах този повод, за да видя как се променя младежка Варна. Светлето ме запозна с дейностите, които се случват тази година. За съжаление не успях да се включа в нощната програма :) Но виждам, че отново са се постарали и правят уникални неща.

Днес Варна изглежда по друг начин. Най-вече благодарение работата на кмета Иван Портних. Но също така и благодарение ентусиазма на младежките организации, които вдъхновени от спечелената титла ЕМС правят все по-добри неща.

kk-vn17

Много пъти съм го казвал, искам повече общини да следват пътя на Варна в младежките политики. Където и да ходя ги давам за пример. Сега дори съм намислил да поканя Светлето и нейния екип в родния ми град Враца. Сигурен съм, че ще вдъхновят местните младежи и НПО.

А защо не след десетина години Враца да стане вторият български град Европейска младежка столица? Когато мечтите са големи идват и резултатите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>