Цветята от Опицвет

Годишно около 150 деца в България получават страшната диагноза за онкохематологично заболяване. До 85% от тях имат шанс за пълно излекуване…ако за тях се полагат най-добрите грижи!

kalin-oh-2

Тук идва нашата роля – на държавници, администрация, гражданско общество. Да създадем среда, в която тези деца и семействата им да победят болката.

opicvet1

През уикенда посетих спортния празник в изграждащият се център на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ в село Опицвет. Вярвам, че с подкрепата на  „Програмата за развитие на селските райони“ той ще бъде завършен съвсем скоро. Сигурен съм, че това е много важна крачка в социалната адаптация на тези семейства.

kalin-kiparis

Освен игри и риболов, с децата посадихме и два кипариса – символ на смелостта, силата и отдадеността на работата в източните философии. Хората от Сдружението със сигурност притежават и трите качества и съвсем заслужено ще се грижат за тези дървета.

Така, както се грижат и за децата!

Реална подкрепа за децата с аутизъм

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>