Бъдете убедителни и вдъхновяващи разказвачи!

Все по-често попадам на младежи, които се занимават с много интересни и полезни неща. Последно вчера готувах на събитие на МИКЦ-а  в Пловдив, посветено на доброволчеството и неформалното учене. Самото събитие на НАРД беше много полезно, но искам да акцентирам на един детайл.

12june-pld

Имаше много ученици и студенти, които определено мога да нарека активни граждани на България. Но им е трудно да презентират десетките добрини, които правят. Срамуват се…

Няма място за скромност. Активните младежи не са чак толкова много, че да се спотайват по ъглите в залите на подобни събития. Трябва да търсят пътя към сцената и колкото и да се срамуват, да опитват да разказват вдъхновено и убедително за своите начинания.

И което е още по-важно. Трябва да се учат да вдъхновяват своите приятели и съученици. Така наречения вирусен маркетинг или разпространение на информацията от уста на уста. Тези младежи имат тежката задача да бъдат убедителни пред най-взискателната аудитория – техните връстници. Защото никой не може да повлияе по-силно на младите от други млади хора.

12-j-pld2

 

Аз лично ще се постарая при всеки удобен случай, когато трябва да презентирам пред младежка аудитория да измъквам на сцената някой от публиката и да го поставям в критичната ситуация да представи това, което прави пред всички. Сигурно в началото ще всея ужас сред по-срамежливите, но съм сигурен че в дългосрочен план ще има полза от това.

Никой не се чувства комфортно на сцената в началото и винаги има сценична треска. Но удовлетвореността от споделените добри практики и дела е по-силна от който и да е срам :)

Бъдете смели, мили момичета и момчета! Бъдете убедителни и вдъхновяващи разказвачи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>