Стига ми тая награда

В края на годината всеки обича да си прави равносметка. Даже е задължително да си направим равносметка.  Поне веднъж годишно.

received_10214056712785762

Отчетът трябва да бъде публичен, докато равносметките са малко по-лична форма на самооценка. Ще споделя своето мнение за отминаващата година с вярата, че следващата ще бъде още по-добра. Винаги съм бил критичен – първо към себе си и после към хората около мен.

Най-важното е да не повтаряме грешките си. Никой не е безгрешен. Но всяка грешка преди всичко е урок, който нямаме право да забравяме.

Също толкова важно е отношението към това, което правим. Единственото по-лошо от това да не правиш нищо и да чакаш нещо да се случи е да работиш без желание. Без лична, вътрешна мотивация. Без любов.

И не на последно място – да бъдеш скучен, без фантазия и мечти е пагубно. Без значение дали си кмет, бизнесмен, служител или си още ученик. Трябва да се целиш високо, да искаш повече и да не спираш да мечтаеш.

Това е посланието ми както към хората в моя екип, така и към всички наши съграждани. Това се опитвахме да правим и да бъдем през изминалата година и ще продължаваме да се стараем през следващата. Доколко се справяме е субективно, но моята лична оценка, е че вървим в правилната посока. Има какво да се желае относно скоростта с която се движим.

Не се лаская от награди, плакети, грамоти и други материални форми на признателност. Стига ми, когато чуя добра дума за свършената работа. Още повече ме радва градивната критика. Защото тя ни дава възможност да се поучим от грешките си и да си поставим още по-високи цели.

index-proz2017

В края на тази година излезе доклад за общините с най-прозрачно управление. Тези, които се вслушват в гражданите, не се страхуват да правят реални и масови обществени обсъждания, достъпни са и разговарят спокойно и открито със своите съграждани. В тази класация се нареждаме на 7-мо място в България, като сме общината с най-голям прогрес по тези показатели. Оценката, че сме прозрачни и близо до хората и техните проблеми е нещото, което ме зарадва най-много през отиващата си година. Километрите ремонтирани пътища, ремонтираните учебни заведения, спортната инфраструктура и прекрасно организираните събития са безспорно важни неща. Но доверието на хората е безценно.

Моята врата е отворена за всеки с проблем, с питане и най-вече с градивно предложение и добра идея. Ще бъде така и през Новата година!

Пожелавам Ви Светли Коледни празници!

И Щастлива Нова Година!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>