Облечете се в синьо на 2 април

Направих бърза проверка и открих доста каузи, които се изразяват с носенето на сини дрехи. Тук въобще не броим феновете на всички сини футболни отбори по света. Говоря само за социалани кампании.

2nd-april

Утре (2 април) е Световен ден за информираност за аутизма. Знаете, че съм посланик на тази кауза и опитвам да помагам с каквото мога. За утре съм си поставил и конкретна цел. Ще се облека в синьо и ще отделя по 1 минута по време на всичките си срещи, за да обясня на събеседниците си защо съм в синьо и какво означава аутизъм.

dress-code-blue

Публикувам този текст с призив и Вие да направите същото. Облечете се в синьо и използвайте всяка среща през деня, за да информирате хората около себе си. Аутизмът не е заболяване, а състояние. Аутизмът не е заразен. Аутистите са хора, които възприемат света малко по-различно, малко по-чувствителни са и се изразяват по различен от общоприетия начин.Това не им пречи да са много умни, много наблюдателни и  и много добри приятели.

kauzi

А утре вечер от 19 часа пред сградата на Президентството ще има и специално събитие по повод 2 април. Ще осветим сградата в синьо, както направихме преди година със сградата на Софийския Университет. Там ще бъдат и всички посланици на децата с аутизъм и техните семейства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>