Да пуснем корени в България [2015]

Правя това от 2008 г. Всяка година по същото време и на същото място. Цветница -на Рупите. Садим дървета с приятелите и съмишлениците ми от МГЕРБ и ГЕРБ. В неделя (5 април) отново там – ще Ви очаквам към 12 часа.

da-pusnem-koreni

Открих Рупите преди около 15 години и за мен това е едно от най-зареждащите места в света. С адаша ми Калин Захариев решихме да измислим интересен и полезен начин да отпразнуваме имения си ден и така през 2008 с около 30 души се натоварихме на влака от Благоевград и започнахме залесяването. Всяка година по малко…вече се събираме по над 500 души и продължаваме да правим същото. Правим гора.

Разбира се в това има и символика – Да пуснем корени в България е послание към всички млади хора у нас. Да намерят мястото си в обществото, да се научат да устояват на житейските бури и да създадат семейства и деца в своята страна. Акцията има и екологичен ефект. Като дойдете в неделя ще видите как си личат дърветата от всяка отделна година и ще добиете представа как е изглеждало мястото преди 8 година и как ще изглежда след като приключим това начинание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>