Решението за Ботев Враца

Вчера, както стана известно в медиите, се срещнах с футболистите, ръководството и част от феновете на Ботев Враца. Оказа се, че положението е доста сериозно и играчите смятат да бойкотират срещата с Академик Свищов в неделя, заради неполучени заплати и премии. В същото време ръководството няма решение на проблема, а феновете…настояват да запазим ръководството…

kalin-botev-vraca

Все още не съм кмет на Враца и официално не мога да помогна. Нямам намерение обаче да се скрия от проблема, който официално ще стане мой другата седмица. Като отговорен човек и най-вече като фен искам да намерим решение за бъдещето на Ботев Враца.

Срещнах се с група бизнесмени от Враца и ги убедих да помогнат. Смятам обаче, че не е честно така. Едни хора да плащат за обещанията и неизпълнените ангажименти на други. Не е честно, а още по-малко пък е устойчив модел за финансиране и управление.

botev-vratca-stadion

Предложението ми към ръководствто на Ботев Враца е следното. Нека пуснат билети за дербито с Академик Свищов. Цената сами да я определят – 1,2,3..5 лева. Да пуснат билети, феновете да помогнат на клуба както е нормално в целия футболен свят. Аз се ангажирам, че колкото приходи отчетат от срещата в неделя, във вторник след като се закълна като кмет ще ги удвоим с обещаната от бизнеса подкрепа.

Да стане максимално ясно – ако клуба реши да сложи вход 2 лева и дойдат 5000 души, би трябвало да ми отчетат приход от 10000 лв. във вторник. Ако ми отчетат 10000 лв. приход, бизнеса ще даде още 10000 лв. Решението смятам е максимално справедливо за създалата се ситуация.

Активността на феновете до голяма степен ще определи и какъв ресурс ще отпусне общинския бюджет за Ботев Враца през 2016 г.

3 thoughts on “Решението за Ботев Враца

 1. Тази идея звучи добре. Феновете и бизнеса ще помогнат за част от издръжката на клуба. Но общинската подкрепа е задължителна и ресурсът, който се отпуска ежегодно дори трябва да се увеличи.

  А най-добрата новина за всички фенове във Враца ще бъде да успеете отново да осигурите финансиране от АЕЦ “Козлодуй”. Така както беше по време на предния кметски мандат на ГЕРБ. Знаем, че Берое (Стара Загора) също са осигурени с държавно финансиране и са един от най-стабилните отбори у нас. Нека си пожелаем и Ботев (Враца) да получи такава държавна подкрепа.

  Успех!

 2. Аз съм за това решение……момента е такъв че както се радваме и ръкопляскаме трябва и да помогнем като си платим билетчето…..ХАЙДЕ НА МАЧ В НЕДЕЛЯ….ДА ЗАСТАНЕМ ЗА МОМЧЕТАТА.

 3. Г-н Каменов, Ботев Враца има амбициите да е професионален футболен клуб. В него играят футболисти които имат претенциите да са професионалисти, какво значи това? Това означава, че тези футболисти трябва да си заслужат заплатата за да играят.
  Човек получава възнаграждение, преди всичко когато е полезен на обществото, нали така?
  Когато обаче стадиона е празен, то е очевидно, че обществото не е заинтересувано в продукта който тези футболисти произвеждат. Проблема не е в тях, не е в ръководството или треньорите. Това е футбола в България. Продукт който има големи традиции за което получава огромно медийно внимание, но почти нулево внимание от феновете заради систематичните разочарования и ужасния си имидж!
  Затова няма клуб в България който да не е субсидиран от държавата или от крупен бизнесмен със сенчесто минало или настояще. Футбола е огромен бизнес от който се печели и то се печели много, но не и в България. Тук този бизнес е свързан само с негативни новини. Собствениците на много от клубовете са с престъпно минало и настояще, така както и много от феновете който са на стадиона. Дори и в агитката на нашия Ботев ясно се отразяват лицата на известни фигури от борческите години. Футбола просто няма обществено доверие, затова са празни стадионите!
  Та в този ред на мисли, не е ли много по-добре тези пари които общината отделя за отбора да бъдат инвестирани като продължение на кампанията ви за спортните площадки в града или в подпомагането на клубове които се занимават с младежите?
  Все още във Враца има много запустели градинки и не достатъчно спортни площадки.
  Така тази инвестиция би има наистина 100% обществен ефект, а не просто слаб ПР ефект от местните медии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>