Посрещнах британска делегация във Враца

Днес между срещите с граждани приех и едни по-специални гости. На опознавателна обиколка в българския северозапад са представители на британското посолство, водени от заместник-посланика на Обединеното кралство Сара Райли.

gb1

Екипът й навести предизборния ми щаб и повече от час обсъждахме ситуацията в региона и възможностите за развитие и сътрудничество. Надявам се г-жа Райли да не се е притеснила от дозата реализъм, с която я заредихме. Все пак завършихме повече от позитивно разговора, с готовност за последваща комуникация и действия.

gb2

От една страна ми е приятно, че дипломатите искат да видят живота на българите извън София. Но пък за съжаление нямаме много с какво да се похвалим. Можем да ги впечатлим единствено с желание и готовност за работа и промяна. Разбира се и с подплатено самочувствие, защото никой не иска да работи с крайни песимисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>