CODE WEEK или как Враца се появява на картата

Провеждам тази предизборна кампания по начина, по който аз го разбирам. Не само че с екипа ми спазваме правилата, но дори си поставяме по-високи стандарти за качество.

eva-emo-codeweek

Днес във Враца стартира едно уникално за региона ни събитие - CODE WEEK, което насърчава младежи да се занимават с програмиране и IT бизнес. Обучава ги и ги мотивира да се включат в най-динамично развиващия се дял на световната икономика.

Постарах се събитието да получи подкрепа както от централната власт, така и от Европейския парламент. Всъщност то е част от по-голяма мрежа подобни събития, подкрепяни от Европейската комисия. Провежда се в десетки градове. От 10 до 18 октомври Враца ще бъде на IT картата на Европа.

codeweekeu

Насърчаването на младите хора да бъдат активни е основна задача в работата ми като заместник-министър на младежта и спорта. Но тъй като днес съм в надпреварата за кметския стол на Враца, счетох че не е съвсем редно да участвам публично в събитието. Изпълних ангажимента си и във Враца гостуваха евродепутатът Ева Паунова и зам.-председателя на Народното събрание Димитър Главчев. И двамата се срещнаха с организаторите Емо и Тео, а Ева поговори с младежите, които се включиха в обучителните панели.

Смятам, че беше полезно! И тепърва ще има позитиви от това.

Всъщност Ева Паунова развива много добре портфолиото дигитални технологии и единен цифров пазар. Един от най-компетентните по темата политици в Европа и със сигурност най-подготвеният в България. За това се радвам, че тя отдели време да се срещне с децата и младите предприемачи във Враца. Радвам се че пак ще идва и ще ни помага да постигаме все по-добри резултати и да вдигаме нивото на IT общността тук. Тя изрази готовност да направим следващо подобно събитие като част от “Аз обичам Враца” в идните месеци.

kalin-eva-paunova

Инициативата “Аз обичам Враца” има цел да обедини или поне да координира всички нас, които правим добри неща за Враца без да живеем в града и искаме Враца да се развива… всеки може да бъде полезен с нещо. Дали ще поканим интересни лектори, дали ще организираме форум, дали ще заведем деца от Враца на интересно за тях събитие в София, Брюксел… всички ние можем да допринасяме. И го правим. Ще се радвам да се включат още хора. Даже е задължително :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>