Мини волейбол в Южния парк

Събота и неделя често гостувам на различни младежки, спортни, културни или социални събития. Човекът с когото най-често се засичам по тези мероприятия е заместник кмета на Столична община д-р Тодор Чобанов. И този уикенд не беше изключение :)

sp-6june-3

Над 400 деца от столичните училища играха МИНИ ВОЛЕЙБОЛ в Южния парк. Това е част от програма на Столична община съвместно с волейболната федерация и НСА. Целта е малчуганите между 10 и 12 години да обикнат тази игра и в бъдеще да се занимават сериозно с нея. Да поставим широка пирамида на професионалния волейбол, като започнем от децата в ранна възраст.

sp-6juneРадващото е, че националите по волейбол също влизат във форма и записаха нови два успеха в Световната лига. Победите в Куба и като цяло всички силни представяния на професионалните ни спортисти са най-силната мотивация за децата ни да спортуват активно. Такива събития само помагат на този процес.

sp6june2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>