Посланиците на Враца по света

Демографската катастрофа е най-големият и най-неразрешим проблем за Враца, Северозападна и цяла България. Според данните, с които разполага Община Враца, в града на всяка една сватба се падат 4-5 погребения. Тъжна статистика, която обаче нямаме време нито да оплакваме, нито да анализираме. Можем само да действаме.

novakov-kamenov

Стотици млади, умни, кадърни и пълни с енергия младежи от Враца напускат града ни всяко лято. Отиват да учат в чужбина, в София, Варна, Благоевград…къде ли не. Нормално е да търсят възможности, където ги намерят, там откриват и своята реализация. И семейство, дом, деца… и не се връщат.

Този процес няма как да бъде спрян с един разговор, едно решение или с едно действие. Но няма как да бъде променен без разговори, решения и действия.

Денят се познава от заранта, казват старите хора. В една песен пък се пееше, че утре започва от днес. Аз искам да положа едно добро, едно смислено начало на Новата година още в последните часове на 2015 г..

За това организирам среща и каня всички врачани, които учат по света и у нас и са се прибрали у дома за празниците. Каня ги в Общината на 29 декември от 10 часа. Да се запознаем. Ще им разкажа как си представяме бъдещето на града, къде ще бъде фокусът ни, ще чуя техните интереси, цели и идеи. Сигурен съм, че тази среща ще стане традиционна и ще бъде много полезна за Враца.

Ако имате приятели, роднини, близки или познати, които са студенти и ще са си във Враца за Коледа – насочете ги към тази среща. Може да излезе нещо добро :)

Присъединете се към страницата във Facebook – Посланиците на Враца по света . Желание за участие може да заявите и с мейл на kmet@vratza.bg. Регистрацията е важна, за да се подготвим по-добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>