Ромите – интеграцията възможна

Организирахме мащабна конференция за представяне на различни успешни модели за интеграция на ромите в страната. Макар това да са малки победи, те имат огромно значение, защото доказват, че интеграцията е възможна. С много труд, образование, посветени на каузата професионалисти и разбира се най-вече със самото желание за участие на ромите.

integracia0704

Модернизация, а не интеграция май е най-точния термин,  около който се обединиха участниците в събитието. При всички положения още сме в самото начало на този процес. И самите роми държат той да се случи без популярните им и компрометирани псевдо лидери.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обобщи, че работата на терен в гетата е най-ефективния инструмент за решаване на проблема, а Бойко Борисов акцентира многократно, че образование+работа е формулата на успеха. Както за интеграцията, така и за бъдещето на България.

Подробности и видео от събитието

 

One thought on “Ромите – интеграцията възможна

  1. Pingback: Битието ли определя съзнанието?* | Блогът на Калин Каменов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>