Младите във Враца са готови да решават реални проблеми

Вчера работният ми ден започна с една приятна изненада. Предприемчиви ученици от СУ “Козма Тричков” във Враца дойдоха в кабинета ми с две предложения за интересни проекти, които може да реализираме съвместно.

sukt1

Едната идея е да направим тематични 3D пешеходни пътеки, като основната задача е да бъдат ограничени произшествията на пътя. Те са красиви и привличат внимание. По този проект е нужно съгласуване с КАТ, защото има законови ограничения, но със сигурност идеята е добра.

Втората идея е с цел да опазим града си чист, като поставим интересни и провокативни кутии за фасове от цигари на публични места. Пушачите да бъдат мотивирани да изхвърлят там угарките, като в същото време с всяко свое действие участват в интересно социологическо проучване по теми свързани с Враца.

И двата проекта са много добре подготвени, мотивирани, с финансови параметри и предвидена устойчивост. Личи си, че са разработени от хора, които имат вътрешна мотивация градът ни да става все по-добро място за живеене.

sukt2

Няма по-зареждащо начало на работния ден от това, млади хора да покажат загриженост за решаване на реални проблеми на Враца и дори да имат конкретни предложения за разрешаването им. Ще бъда щастлив ако всяка седмица получавам поне по едно подобно предложение. Децата от всички врачански училища са добре дошли в кабинета ми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>