Последни новини около осветлението на стадиона във Враца

Дали поради липсата на свежи новини през празничните дни, или поради значимостта на информацията, вчера няколко спортни медии излязоха със заглавие, че ще слагаме осветление на стадион “Христо Ботев“ във Враца.

stad-osv

Източник на тази новина е мое интервю от преди месец, когато казах, че работим по проектирането и кандидатстваме за средства от правителството, за да може нашето спортно съоръжение да бъде годно за мачове на най-високо ниво.

Действително тази седмица във Враца ще имам среща с експерти по изграждане на осветителни системи за стадиони, за да калкулираме каква ще бъде точната стойност на новата придобивка. Това е последният етап от изготвянето на проекта, с който ще кандидатстваме пред правителството. Готови сме и да го дофинансираме с пари от общинския бюджет.

Аз съм уверен, че ще реализираме и тази си амбиция. Единственият въпрос е дали ще успеем да го завършим преди старта на новия сезон. Без значение в коя група ще играе Ботев Враца догодина, важното е стадионът на нашия град да бъде готов. Освен осветление са ни нужни табло, реконструкция на трибуните без седалки и разбира се нова писта за Лека атлетика.

По спортната инфраструктура в града имаме още няколко приоритета. Изграждане на още едно модерно футболно игрище за тренировъчния процес на децата в школата на Ботев Враца, ремонт на волейболната зала, ремонт на залата в Природоматематическата гимназия, изграждане на нова спортна зала в училище „Христо Ботев“, футболно игрище с изкуствена настилка и ремонт на залата за борба в село „Згориград“, както и намиране на временно, но устойчиво, решение за децата от клубовете по баскетбол и волейбол, които трябва да тренират при по-добри условия през зимата. Ще подобрим и условията в зала „Вестител“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>