Образованието започва у дома и се развива в училище

Във времена, когато говорим за учене през целия живот, 15-ти септември има преди всичко символично значение. Струва ми се редно учебния процес да не спира. Както за децата, така и за родителите. Разбира се и за учителите. Мястото, където ученето и научаването трябва да се случват постоянно е у дома. Чрез личен пример. За това призовавам всички родители във Враца учете и се развивайте, за да давате най-добрия възможен пример на своите деца. 15-1Останалото се случва в училище. Вярвам, че преподавателите в нашия град са на високо ниво. Качеството на учебната база се подобрява. Няма да изреждам в кое училище колко средства са инвестирани през последните месеци. И ще продължава това да е приоритет. Дограмата, топлоизолацията или новите настилки не влияят пряко върху образователния процес. Те обаче създават средата, която ще предразположи всички в училище да дават повече от себе си.

Във Враца има много талант. Хиляди деца имат своите уникални умения, дарби и интереси. И от всички нас зависи те да се развиват. Да бъдат насърчавани, окуражаване и ако щете побутвани когато е нужно. За развитието на талантите на Враца трябва да говорим всеки ден, а не само на 15 септември и 24 май. Дано се превърне в традиция. И дано още идното лято отчетем положителни резултати.

15-2

Пожелавам на всички учители плодотворна работа с по-малко напрежение и нерви. А на учениците – много положителни емоции и успехи. Ще завърша с това, с което и започнах – за доброто образование и любовта към знанието водеща е ролята на семейството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>