Посетете Враца – Ботеви дни 2017

Тържествата, с които отбелязваме подвига на Христо Ботев и неговите четници са емблемата на Враца. За седмица всички погледи са насочени към града под Околчица и най-вече тържествената заря-проверка вечерта на 1 юни.

botevidni2017

Ботевите дни обаче продължават повече от седмица. Програмата и тази година е разнообразна и интересна. От откриването на 26 май, през изпращането на походниците по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Враца на 27 май, концерти, литературни и творчески събития, спортни състезания до традиционния поход на 2 юни сутринта до връх Околчица.

Околчица е едно от местата у нас, което има особена енергия. Кара те да настръхнеш и да осъзнаеш силата и волята на своите предци. Единственото друго място, което ме кара да се чувствам по подобен начин е Шипка.

Ако скоро не сте посещавали Враца или никога не сте присъствали на честванията на Христо Ботев – заповядайте. Всеки от следващите дни е наситен с интересни събития. На 28 май има баскетболен турнир и мини маратон, на 29 май факелно шествие, подготвили сме концерти на Диана Експрес - 30 май и  - ГРАФА на 31 май. На 2 и 3 юни ще има детски турнир по футбол с участието на Ботев Враца, Левски Раковски, Етър и Национал. За 4 юни е предвиден велопоход.

Едно от най-специалните събития е утре (28 май)  от 11:30 ч. в пещерата Леденика. Там се провежда единственият за годината концерт на Симфониета Враца и Дамски хор „Враца”. Акустиката в пещерата е невероятна.

Ще се радвам да посетите Враца по време на Ботеви дни 2017 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>